Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

-

English
Търсене
104 MHz в София

Галерия

Изящен нов прочит на теми, които всички обичаме – Symphony – Jazz на Ангел Заберски, Оркестъра на Класик ФМ и съзвездие джаз музиканти

Романтика и зареждаща енергия, класика и джаз – през различни състояния на духа ни преведоха с много майсторство в една концертна вечер Ангел Заберски със Стоян Янкулов – Стунджи и Борис Таслев от неговото трио, Оркестърът на Класик ФМ, Михаил Йосифов (тромпет) и Васил Петров (вокали), брас квинтетът в състав: Тодор Бакърджиев, Мартин Ташев, Мишо Михайлов, Вили Стоянов и Димитър Желязков и диригентът Григор Паликаров. Чрез емблематични произведения от джаз и класическата музика – от The Very Thought of You, през Only You до ‘O sole mio, програмата Symphony – Jazz ни докосна със съкровища, съпътствали живота ни през годините. Събитието в зала „България“ бе от организирания от „Кантус Фирмус“ и фондация „Америка за България“ цикъл „Музиката на Америка“.

След като вдъхновиха публиката, аранжиментите на Ангел Заберски ще звучат отново – вече по Джаз ФМ, при специалното представяне на концерта в ефира ни. В две поредни седмици в предаването ни за музика на живо „Джаз емоции“ във вторник от 21 ч. и в събота от 19 ч. очаквайте двете части на събитието, музикални акценти от което вече звучат в програмата ни. От бутона „Галерия“ върху снимката към публикацията можете да съпреживеете емоцията на концерта чрез снимките на Евгени Димитров от фотографска агенция „Булфото“.

Подобни