Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Уикенд настроение

English
Търсене
104 MHz в София

Интервюта

Честит рожден ден, Кеми! Камелия Тодорова споделя празника си със слушателите на Джаз ФМ

„Благодарна съм, че ме има. Благодарна съм на съдбата, която ме е дарила с талант; че тя така е устроила живота ми, че мога да продължавам да пея, да се радвам на публика, да се радвам на живота. Защото моят живот е свързан с това да съм на сцената и да съм пред хората. Обичам да обичам и обичам да бъда обичана. Когато го усетя, съм щастлива. И тъй като това ми се случва най-често на сцената, съм благодарна на хората, които ме обичат.“ – с тези думи на благодарност Камелия Тодорова посрещна рождения си ден в студиото на Джаз ФМ.

За Кеми всеки ден е празник – наситен с работа с нейните студенти, с подоготовка на песните, които предстои да представи. „Всеки ден за мен е празник, защото обичам да работя.“ – казва Кеми. Тя избра да продължи изречението „В нашия път през живота трябва да сме...“ с думите: „Открити за любов.“

Песните си Камелия Тодорова посвещава на любовта. Историите, които разказва, стават неповторими с нейния отпечатък върху тях. Кеми притежава огромния талант да направи една песен интересна. За това пояснява: „Не бих могла да изпея някоя песен, в която нямам какво да кажа.“ Кеми ще продължи да разказва за скъпоценното чувство да обичаме и да бъдем обичани. „Любовта има толкова нюанси – понякога е загадъчна, недосегаема, недостигаща... Понякога те кара да страдаш, богата е на преживявания и чувства, които понякога изпитваш за пръв път в живота. Хубаво е човек да знае, че е срещнал любовта. Защото може понякога човек да не я срещне или пък да я срещне и да не го осъзнае – и това е тъжно. А аз пея и за такива неща.“

Денят на любовта – 14 февруари, ще бъде озвучен с музиката на Камелия Тодорова при второто представяне в „София лайв клуб“ на програмата „Приказка за любовта без край“ с аранжиментите на Мишо Йосифов на песни от всички периоди на творчеството й, изпълнени заедно с „Брас асоциация комбо“ и с вокалистите от The New Camelettes – група, съставена от нейни студенти в „Нов български университет“. Енергията на първия концерт през ноември бе огромна – публиката изрази щастието си с танц, а благодарността – с усмивка. „Всичко това рефлектира върху мен и върви от мен към публиката. Беше чудесно – и на 14 февруари трябва да бъде още по-чудесно!“ – обещава Кеми, като сподели за поне една изненада, която музикантите вече са подготвили за публиката.

Друг нов момент от тази предстояща среща вече е известен: „Ще преведа част от A Song for You – тя има много драматичен текст, който бих искала хората да разберат. Особено за това, което един артист преживява в любовта, в работата си на сцената, в контакта и в любовта с хората.“ – разкрива Кеми.

  • Как Камелия Тодорова посрещна рождения си ден в студиото на Джаз ФМ – чуйте чрез бутона „Аудио“ в интервюто на Светослав Николов.
Подобни