Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

-

English
Търсене
104 MHz в София

Интервюта

Да си спомним за големия български джаз музикант Румен Тосков-Рупето

На 23 юли 2011 г. се навърши една година от смъртта на големия български джаз музикант Румен Тосков-Рупето. В сърцата ни продължава да живее споменът за прекрасния човек и безкомпромисен професионалист. В памет на Рупето в ефира на Джаз ФМ ви пускаме негова музика, част от която никога не е била издавана и ви срещаме с хора, които са работили с него. Певицата Милена Караджова се познава с Рупето от 14 години. Тя беше гост в ефира на Джаз ФМ радио, за да представи два свои съвместни проекта с пианиста - "Люлчини песни" с музика за деца и техните родители и новият й албум "Помежду". За Румен Тосков вокалистката споделя: "Аз бях много респектирана от него и всъщност, когато говорехме, устата ми пресъхваше. Подхождах с много уважение, а той беше толкова човечен, много грижовен - това е думата." Цялото интервю на Таня Иванова с Милена Караджова можете да чуете тук.

В "Следобедни импровизации" за своя брат ни разказа 8 години по-малката му сестра Магделена Стоилова. Тя сподели какво е било детството на Рупето, за какво са обичали да си говорят двамата, откога е започнал да се увлича по музиката и кои са били основните принципи в творческия му път, на които никога не е изневерявал. Телефонният разговор на Таня Иванова с Магделена публикуваме тук.

Миналата година непосредствено след кончината на пианиста Мирослава Кацарова му посвети едно издание на предаването "Singin" And Swingin". Можете да си го припомните тук.

Подобни