Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Уикенд настроение

English
Търсене
104 MHz в София

Интервюта

Фотографска изложба "Джаз в галерията"

Месецът на фотографията в Музейна галерия за модерно изкуство включваше изложбата "Джаз в галерията" (18-31 юли), която представи изкуството на джаза, запечатано през обектива на трима професионални фотографи и страстни меломани - Евгени Димитров, Миро Златев и Стефан Марков. В деня на откриването на изложбата фотографът Евгени Димитров беше гост в студиото на Джаз ФМ. В разговора си с Таня Иванова той разказа за съдържанието на изложбата, за музикалните си пристрастия, за особеностите да снимаш по време на концерт и сподели някои любопитни истории от срещите си с артистите, които е снимал през годините. Интервюто можете да чуете тук.

За авторите:
Евгени Димитров е професионален фоторепортер и управител на фотографска агенция “Булфото”. Негови снимки са на първите страници на повечето български вестници и списания, както и в уеб пространството. Част от кадрите в архива на агенцията се публикуват в европейски и американски медии. Евгени Димитров е в журито на престижния фотоконкурс "БГпресфото" и организатор на множество визуални проекти – изложбата на моста зад НДК - "Златна Тракия", "20 години по-късно" - посветена на демократичните промени, фото-експедицията "Преоткрий България" и други. На 20 юли от 11.00ч. Евгени Димитров ще изнесе лекция в МГМИ на тема: "Сценична фотография".

Миро Златев се присъединява към екипа на "БУЛФОТО" от създаването на агенцията, като оставя родния Бургас, за да покори националните медии. Името му често се среща под снимки, станали водеща новина от всички области на живота. В изключително натоварената си програма той се стреми да не пропуска концерт, за да попие със слух и зрение красотата на музиката.

Стефан Марков е фотограф и меломан с над 30 годишен стаж. Първият джазов концерт, който снима като фотолюбител през 1977г., е Вторият джаз преглед в София. Не е имал възможност да стартира от първия, защото е бил затворен за публика. Стефан е част от "БУЛФОТО" от 2006г. и е неизменен спътник на най-добрите музикални събития на българската сцена.

На снимката: Ал Жеро на концерт от фестивала ни "София джаз пик". Автор: Евгени Димитров, "Булфото".

Подобни