Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Уикенд настроение

English
Търсене
104 MHz в София

Интервюта

Животът с усмивка на лице, животът като безкраен празник – Вили Стоянов и Николай Данев за дебютния албум Blow Your Brainzz Out на Brazz ViliDJ

Празникът и общуването като смисъл на живота – Blow Your Brainzz Out е дебютният албум на основаната от Вили Стоянов група Brazz ViliDJ, която няколко години с концерти в клубове и на градски площади усмихва и радва специално дошлата да ги чуе публика или случайни минувачи. Музиката им има силата да променя нагласите към живота – за тези, които смятат, че той е тежък и труден. „Животът е обидно кратък и трябва да се живее с усмивка на лице“, казва Вили Стоянов в интервю на Светослав Николов по Джаз ФМ радио. „Животът е безкраен празник“, допълва другият член на групата в студиото ни – Николай Данев, известен с артистичния псевдоним Mr. Brown Sugar. Вили вярва, че духовата музика може да превърне всяка ситуация в празник. Връщайки се назад във времето, той си припомня първите улични концерти, които е изнасял с приятели: „По „Витошка“ се събираха такива тълпи, че трамваите не можеха да минават“. Духовият оркестър събира – с него се отива на война, с него се преминава на парад, той е в центъра на вечерните забави, обяснява Вили Стоянов и е убеден: „Той има силата да изпразни главите на хората от всички негативни, злободневни, битови проблеми. Музиката трябва да ни събере, да ни накара заедно да се чувстваме добре и да вярваме в нещо по-добро“.

Близостта между приятели е в замисъла на Brazz ViliDJ, а също и на дебютния албум Blow Your Brainzz Out. „Когато създавах формацията, даже не беше важно каква да е музиката ни, важното беше с кого я правим. Исках да сме заедно близки приятели, на които да ни е истинско удоволствие да свирим заедно, които да се вдъхновяваме един от друг. Само приятели, които се харесват, могат да направят музика толкова силна и толкова заредена с енергия. А това няма как да не получи отклик“, разсъждава Вили Стоянов. Творческия процес в Brazz ViliDJ той описа като разговор – разговор в който се раждат и споделят идеи. Повечето от композициите са на Вили Стоянов, а другите автори на музика в албума са Мишо Йосифов, Димитър Льолев, Антони Рикев и Ангел Заберски. В Blow Your Brainz Out съмишленици са много от активните и обичани от публиката български музиканти: вокалистите Деси Андонова (Phuture Shock, Sentimental Swingers) и Майкъл Флеминг (Tri-o-Five), пианистът Ангел Заберски, Ирина Стоянова (цигулка), Божидар Василев (тромбон), Антони Рикев (китара и бас), Радослав Славчев (бас), Светослав Неделчев (бас) и DJ Jijo. „В процеса на работа се родиха идеите, появиха се подходящите хора“, разказа пред Джаз ФМ радио Николай Данев, който е музикален продуцент на албума заедно с Тони Рикев. На работата на двамата в студиото дължим елементите, които пряко насочват музиката към звученето на съвременния град. „Наистина се надявам да сме създали хубава музика, защото това беше нашата цел“, допълва Николай Данев. Резултатът е качествена музика с важно послание. Ревюто ни за Blow Your Brainzz Out на Brazz ViliDJ ще откриете в секцията „Нова музика“ на нашия сайт. До 25 януари там можете да чуете композицията Heroic, която открива албума.

Още с премиерата на Blow Your Brainzz Out Вили Стоянов планира второ издание на албума – с ремикси, няколко нови оригинални пиеси и версии на композиции на други автори.

Подобни