Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

-

English
Търсене
104 MHz в София

Интервюта

Кристина Щайнбрехер-Пфанд от Viennafair

Кристина Щайнбрехер-Пфанд е единият от двамата артистични директори на изложението за съвременно изкуство Viennafair The New Contemporary заедно с Вита Заман. Кристина е родена през 1983 г. в Казахстан. Завършила е Университета в Манчестър, където през 2007 г. се дипломира с магистърска степен по съвременно изкуство. Тя става част от екипа на Viennafair през април миналата година и работи за осъществяването на две издания, последното от които се проведе от 10 до 13 октомври в австрийската столица. И този път по традиция фокусът беше върху изкуството от Централна, Източна и Югоизточна Европа. Кристина Щайнбрехер-Пфанд е била артистичен директор на "Арт Москва" и на Централния дом на художника в Москва, участвала е в кураторския  екип на 53-то издание на Венецианското биенале, а през 2013 г. представи специален проект на Московското биенале.

Тук можете да чуете интервюто на Таня Иванова с Кристина Щайнбрехер-Пфанд, което беше направено във Виена, в първия ден от Viennafair The New Contemporary. Разговорът беше осъществен с любезната подкрепа на Compress – Бюро за връзки с Община Виена. По време на тазгодишното издание на Viennafair The New Contemporary Таня Иванова се срещна с български участници в изложението.

Тук можете да чуете интервю с художника Правдолюб Иванов, а тук публикуваме разговора с Катрин Сариева от пловдивската галерия "Сариев".

Снимка: Виктор Петков

Подобни