Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Джаз ден

English
Търсене
104 MHz в София

Интервюта

Натали Коул в любовна афера с музиката

Дни преди първия концерт на Натали Коул в България, носителката на девет награди „Грами” даде специално интервю за Джаз ФМ радио, в което споделя за реализацията на дуетите със своя баща, коментира състоянието на музикалната индустрия днес и разкрива какво ще предложи на публиката в София.Интервюто на Таня Иванова с Натали Коул можете да чуете тук.

Родена сте в известно семейство. Това помогна ли Ви в кариерата или удвои усилията Ви?
Мисля, че по малко и от двете. Не бях сигурна, че ще се занимавам с пеене – тогава бях много малка. Започнах, когато бях на 20 години. В началото произходът ми помогна. Особено е, защото хората очакват много от теб, но в същото време те подкрепят, за да се получат нещата.

Имате записани няколко дуета с Вашия баща – Нат Кинг Коул. Разкажете ни как тези записи станаха реалност? Каква емоция крият те?
Нещата са много технически. Има голяма разлика от начина, по който са правени записите във времето, в което е пял моят баща. За нас беше въпрос на правилното смесване, комбиниране на материала. Не беше лесно. Трябваше да бъдем много внимателни с използването на старите записи на баща ми. В техническо отношение предизвикателството бе голямо. От една страна, трябваше да извадим и запазим атмосферата от звукозаписния процес и, от друга, да я смесим със звученето на новите технологии. Всъщност накрая разбрахме, че не е толкова трудно.

В музиката Ви се преплитат различни музикални стилове – R&B, поп, но като че ли джазът е голямата Ви любов – греша ли?
Изпълнявам джаз много добре, защото съм отраснала с тази музика, но обичам да изпълнявам и други музикални стилове.

Имате богат музикален опит. Какво харесвате и не харесвате в музикалната индустрия днес?
Музикалната индустрия е наред. Е, не е в прекрасно състояние, не е точно това, което трябва да бъде. Винаги ще има много хубава музика и такава, която не е толкова важна. Много от артистите днес са в бизнеса по различни причини. Не мисля, че е непременно, защото обичат изкуството, а защото се опитват да направят впечатление или се опитват да отправят някакво послание. Не знам дали осъзнават колко трудно може да бъде всичко това, колко е трудно да имат кариера. За много от тези артисти няма да чуете нищо след 5 години.

Кои съвременни вокалистки харесвате и бихте посочили като Ваши последователки?
На първо място не мисля, че има някой, който прави това, което аз правя. Мисля, че има някои певици, които са много добри – като Кристина Агилера, например. Даяна Крол е отлична в изпълняването на джаз. По отношение на най-младите певици – не съм ги слушала достатъчно, за да ви кажа кои биха имали дълга кариера. Много е трудно сега, не е задължително да бъдеш в бизнеса дълго време.

Кои са най-новите проекти, по които работите?
Най-важното нещо в момента е турнето. Също така работя върху книга. Не знам със сигурност кога ще излезе. Вероятно ще бъде издадена през ноември. Освен това имам идея да записвам отново, но не знам кога ще стане това.

Съвсем скоро ще Ви слушаме за първи път в България. Какво е усещането да си на концерт на Натали Коул?
Мисля, че основното, което искаме да се случи, е да дадем представа на публиката какво прави Натали Коул. Музиката, която ще пея, е R&B, джаз, поп, латино. Ще ви представим едно добре изградено шоу.

Подобни