Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

-

English
Търсене
104 MHz в София

Интервюта

Нощни ноти – Ралица Ковачева – Бежан се завръща в музиката с „Полунощ“

Певица и актриса, Ралица Ковачева – Бежан се завръща силно в музиката с песента „Полунощ“ – емоционална, вглъбена разходка по нощните улици на града и из най-фините зони на душата, където са любовта и мечтата за близост. Тук можете да чуете интервюто на Светослав Николов с Ралица Ковачева – Бежан, която гостува в студиото, за да представи новото си изпълнение.

Певицата вече остави следа с авторските „Бягам към теб“ и „Зелени улици“ и с участието си в групите Mery Lu Band и К2. Музиката и театърът са двете й любими места за творчество. Тя е занимава с музика от 4-годишна. Учила е певческо изкуство и пиано при проф. Юлия Ценова,  Петя Диманова, Пламен Бейков и Етиен Леви. Завършва специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“ в НАТФИЗ при проф. Крикор Азарян, доц. Тодор Колев и Николай Поляков и има над 30 роли в театъра, като сега участва в фентъзи рок комедията „Донеси ми главата на принца – 2“,  където си партнира с Филип Аврамов, както и в постановката на Врачанския театър на „Дванайсета нощ“ от Шекспир. На телевизионния екран я гледаме в „Стъклен дом“.

Песента „Полунощ” е завръщането на Ралица Ковачева – Бежан към музикалната сцена, след като 2 години е отдадена изцяло на дъщеря си Дара-Йоана. След представянето на песента в ефира на Джаз ФМ, видеото към нея ще видим на премиерата на 1 октомври в клуб „Студио 5“ от 21.30 ч. Тогава ще свирят Калин Жечев – пиано, Алекс Нушев – бас, Венцислав Велев – Вайчо – китара, Добромир Николов – Доби – саксофон, Димитър Симеонов – ударни, с които е записана песента. Режисьор на клипа е актьорът Иван Юруков. Двамата с Ралица работят заедно по различни проекти в театъра и музиката от много години – първата им среща е на сцената на Драматично-куклен театър Враца в постановката „С любовта шега не бива“ от Алфред Дьо Мюсе (режисьор Венцислав Асенов). Герои във видеото на „Полунощ“ са 40 приятели – студенти, професионални актьори и познати от екрана лица – сървайвърите Димитър Димитров и Диана Първанова, Ники Станоев от „Домашен арест”. На 9 октомври Ралица Ковачева – Бежан ще представи „Полунощ“ и част от новия си проект „Преди 60-те“ на фестивала „Панаир на младите“ в Младежкия театър.

Подобни