Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Нощна музика

English
Търсене
104 MHz в София

Интервюта

Петър Славов младши - един талантлив българин и неговите успехи на световната музикална сцена. Чуйте интервю с него, в което той споделя за работата си с Куинси Джоунс, Алфредо Родригес и Есперанца Спалдинг

23 февруари 2014 г., публикация на Куинси Джоунс в страницата му във "Фейсбук": "Толкова много таланти на едно място. Mack Avenue Records направиха чудесно видео за времето, което Алфредо Родригес прекарва в студиото с невероятните Есперанца Спалдинг, "Педрито Мартинез груп", Хенри Коул и Петър Славов. Хора, убийствени сте. Нямам търпение да чуя новия албум."

Написаното от Куинси Джоунс ни вдъхнови да се свържем с Петър Славов, за да го попитаме лично за всичко, което се случва с кариерата му в момента. Разговорът на Таня Иванова с басиста можете да чуете тук. Петър Славов младши е син на известния барабанист Петър Славов, който познаваме от работата му с "Джаз фокус 65" и ФСБ. Петър Славов младши свири на бас от 8-годишен. През 1999 г. заминава за Бостън, за да учи в музикалния колеж "Бъркли". След завършването си през 2001 г. започва да работи с музиканти като Джо Ловано, Куинси Джоунс, Данило Перез, Алфредо Родригез, Софи Милман, Кевин Махогани и др.

Новият албум на Алфредо Родригес The Invasion Parade е продуциран от Куинси Джоунс и е с премиера на 4 март. През 2006 г. Родригес е един от 12-те пианисти от различни краища на света, избрани да участват на джаз фестивала в Монтрьо. Там е забелязан от Куинси Джоунс, който започва да работи с талантливия кубинец. През 2009 г. Алфредо се премества в САЩ и дава нов тласък на кариерата си. Един от музикантите, който участва в новия му албум, е Петър Славов. В компактдиска ще чуете още: Хенри Коул (барабани), Педрито Мартинез (перкусия и вокали), Роман Филиу (саксофон) и Есперанца Спалдинг (бас и вокали).

Ето какво казва за своя нов проект Алфредо Родригес: "Този албум разкрива кой съм аз. Музиката за мен е като допълнение, тя допълва това, което съм и е най-добрият начин да изразя себе си. Много различни стилове идват от Куба - затова се опитвам да уловя движенията, хората, танците, културата, общността, свободата. Пианистът продължава: "Основна част от моята музика е базирана върху импровизацията, базирана е върху това кои сме ние - за мен това е същността на импровизацията. Винаги съм искал да изразявам послания. За мен посланията са по-важни от нотите, хармонията... Много се вълнувам да споделя с всички вас кой съм аз, да споделя своите корени."

За сътрудничеството си с Алфредо Родригес Петър Славов споделя: "Много важен елемент от нашата работа е химията между нас, ние комуникираме много добре." За албума The Invasion Parade Пепи казва: "Алфредо използва своето кубинско наследство и кубинската традиция, използва езика на джаза, съвременната класическа музика, а така също и всеки звук, който е чул от някъде."

Видеото, създадено от Mack Avenue Records, за да представи новия албум на Алфредо Родригес The Invasion Parade, можете да гледате тук:

На снимката: Петър Славов, фотограф: Блага Димитрова

Подобни