Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Нощна музика

English
Търсене
104 MHz в София

Интервюта

Соул гласът на Kool & The Gang

Джърмад Гордън е новият вокалист на Kool & The Gang, с когото те записаха новия си албум Still Kool. Часове преди концерта на групата в София Светослав Николов ви среща с него. Чуйте интервюто тук.

Истинско удоволствие е за нас да те посрещнем за първи път в България. Как се чувстваш тук?
Великолепно! След дългия полет до София нямах време за много други неща, освен да си почина и да се поготвя за изпълнението довечера. Искаме добре да сме си отдъхнали, за да сме в страхотна форма за концерта.

Със сигурност ще е така. Какво означава за теб да си в състава на легендарните Kool & The Gang?
Истинско удоволствие е и е много вълнуващо. Аз съм много млад в сравнение с колегите ми, които десетилетия наред създават музика. Те са наистина легендарни. За мен е удоволствие да съм с тях. За мен е чест. Така печеля и възможността да пътувам по целия свят, да се запознавам с нови култури, да посещавам нови места. Работата с Kool & The Gang е голямо богатство. Тя ме подготвя за следващата ми стъпка в музиката, каквато и да е тя. Така вече съм крачка напред. Много е вълнуващо.

Новият албум на Kool & The Gang ни припомня в нови версии някои от най-големите хитове и ни представя страхотни нови песни. Как ти, като водещ вокалист, участваш в оформянето на звученето на групата днес?
Идеята бе да участвам само в записите на новия албум и след това да се разделя с Kool & The Gang. Моят основен принос към албума е просто моята младост. Допълвам музиката с малко повече R&B и соул звучене, отколкото са свикнали да чуват в изпълненията на Kool & The Gang дългогодишните им фенове. Както знаете, те започнаха като джаз група, а след това се насочиха към поп музиката. С начина, по който пея, внасям повече соул в песните на Kool & The Gang.

Какво да очакваме от концерта довечера?
Купон, хитове, танци, публиката ще пее...Направо отговори вместо мен. Ще си изкараме страхотно! Ще чуете много от хитовете, които добре познавате. Ще вкараме и песни от новия си албум, съвсем нови неща. Ще бъде много хубаво! Всеки път, като пътуваме по света, самият аз си прекарвам много добре. Обичам да пея за вас, защото сте страхотна публика. Очаквам да си изкараме добре. Ще изляза на сцената и купонът ще започне. Ще празнуваме!

На снимката: Джърмад Гордън на концерта от фестивала "София джаз пик" на Джаз ФМ радио в Зала 1 на НДК. Автор: Петя Кутянова.

Подобни