Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Уикенд настроение

English
Търсене
104 MHz в София

Интервюта

В студиото на Мирослав Иванов – как се роди албумът Little Alien (Видео)

Влизаме с камера в студиото на Мирослав Иванов, за да покажем мястото и атмосферата, в които той създаде с много вдъхновение и добри приятели албума Little Alien. Как се появи заглавието на албума? Кои са музикантите, с които Миро го сътвори? Каква бе атмосферата на репетициите и защо музиката в него е толкова разнообразна? Отговори на всички тези въпроси ще откриете във видеото, в което Светослав Николов обсъжда с Мирослав Иванов идейната и музикалната основа на Little Alien.

„Основното бе кефът – да свирим, да импровизираме заедно. Участвам в много различни проекти, но тук нямам задръжки и стилови рамки и мога да си пусна въображението да се рее. Затова нещата стават много различни и с много мечтание. Не можеш да кажеш, че това е джаз, рок или блус. В този албум има много стилове. За мен това е важно, защото живеем в епоха на смесване на разнообразни стилистики. За да останем хора на красотата, трябва да успяваме да намерим красивото във всяко едно нещо.“ – казва Миро във филма.

Специално за слушателите на Джаз ФМ той свири солово три пиеси от албума си. Във видеото показваме многобройните му китари, сред които – и първата, на която някога е свирил. Монтажът е на Христо Пенев.

Приятно гледане!

  • Премиерата на Little Alien на Мирослав Иванов е на 17 октомври в „София лайв клуб“.
Подобни