Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

-

English
Търсене
104 MHz в София

Интервюта

Вечната американска соул музика в британския прочит на Жизел Смит. Звездата идва за първи концерт у нас

Соул музиката на Америка от 60-те години днес във Великобритания звучи енергично, страстно, фънки и много танцувално в изпълненията на Жизел Смит и The Mighty Mocambos. Понякога е тежка, вглъбена и сериозна, но също толкова прекрасна. Вокалистката отговаря на въпросите на Таня Иванова в навечерието на първия си концерт в София.

Изпълненията на Жизел Смит носят свежестта на младостта – и нейната непринуденост. Те са радостни и пленителни, но също така проблематизиращи върху живота в града и неговите мрачни страни. Пътят към световната слава й проправя диджеят Кени Доуп, който издаде дебютния й сингъл „Working Woman“. Сред почитателите й се откроява и продуцентът на фънк музика TM Juke.

Жизел Смит е за първи концерт в България на 4 юни в столичния клуб Mixtape 5. Екзотичната певица, позната още като Златния глас на фънка, се включва в официалното представяне на най-новия вкус на Absolut – Absolute Wild Tea (с дъх на черен чай и бял бъзов цвят). На партито тя предлага изцяло нова компилация, разработена съвместно с DJ Dom Severini, който също за първи път идва у нас. На ударните е Benji Bouton.

Подобни