Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Уикенд настроение

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

10 години времето е спряло за Лиса Стенсфийлд. Seven е нейният нов, естествено – седми студиен албум

Точно 10 години ни делят от предпоследния албум The Moment на британката Лиса Стенсфийлд – и като че ли времето е спряло. В новия си Seven тя отново поставя в центъра на музиката си стила вместо емоцията, отново съчетава диско със соул и джаз, отново създава песните изцяло в сътрудничество със съпруга си Иън Дивейни. До нея отново са оркестраторът Джери Хей, носител на наградата „Грами”, и много търсеният барабанист Джон Робинсън – и двамата част от феноменалния успех на Майкъл Джексън през първите години на самостоятелната му кариера. Гласът й също не се е променил – нито е станал по-зрял и мъдър, нито носи следите на времето, лишавайки се от наистина удивително големите си възможности. Именно гласът е основният й капитал и тя с пълно съзнание за това го експлоатира. Всеки, който до момента е имал причини да се влюби в музиката на Лиса Стенсфийлд, няма да бъде разочарован от новия й албум Seven. Останалите няма да я преоткрият.

През 10-годишната музикална пауза Лиса Стенсфийлд основно бе ангажирана с филмовата си кариера, като дори участва в британския сериал „Марпъл” по Агата Кристи. Най-новото заглавие в нейната филмография е посветеният на соул музиката Northern Soul. Действието се развива през 1974 г., а филмът проследява резултатите от започналото няколко години по-рано проникване на американското соул влияние в музиката на Великобритания. В резултат на този културен феномен възниква много силното и до днес течение северен соул, сред чиито представители са самата тя и други звезди, като Пол Анка, Мили Джексън, The Pointer Sisters.

Заглавието Seven на новия албум на Лиса Стенсфийлд не съдържа определена символика. То отбелязва статистическия факт, че това е седмият студиен албум в дискографията й.

Дата на издаване: 10 февруари 2014 г. от Monkeynatra

  • Песни от Seven на Лиса Стенсфийлд звучат от днес в програмата на Джаз ФМ.
Подобни