Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

-

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

50 години музикално пътешествие със Серджио Мендес

50 години след дебютния албум на Серджио Мендес, на пазара в началото на април ще се появи ретроспективeн проект, обхващащ най-забележителните моменти от творчеството на бразилската легенда. Кариерата на Мендес е изпълнена с еклектика, но през всичките тези години в запазена марка на бразилеца са се превърнали слънчевата боса нова, топлото звучене и щипката екзотика, която те кара да мечтаеш. В този смисъл "Celebration: A Musical Journey" е задължителен албум за хората, които определят себе си като "щастливи".

Музикалното пътешествие на Серджио Мендес започва през 60-те години с изпълнения на секстета "Боса Рио", продължава със забележителните постижения на Мендес и "Бразил "66", преминава през характерния саунд на 80-те и 90-те години и достига до последните заглавия на Мендес - "Timeless", "Encanto" и "Bom Tempo", за да завърши с две неиздавани досега песни.

Музиката на Серджио Мендес е радост не само за възрастните , но и за децата. Тя звучи в 3-D анимацията "Рио", чиято премиера ще бъде през април. Режисьор на продукцията е Карлос Салдана (създател на първата част от успешната поредица "Ледена епоха"), а гласовете на главните герои са озвучени от суперзвездите Ан Хатауей и Джеси Айзенбърг.

Подобни