Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

-

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Амбициозното момиче завладя света, завръща се у дома – Барбра Страйсенд е в родния Бруклин в концертния албум Back to Brooklyn

От родния квартал Бруклин в Ню Йорк, 16-годишна, Барбра Страйсенд поема по пътя на славата – половин век тя е звезда в световното изкуство, а също и в сърцата на многобройни почитатели, споделили любовта с нейните песни и филми. Тя е единственият звукозаписен артист с албуми, оглавили класациите през пет последователни десетилетия; притежава 51 златни албума, 30 платинени и 13 мултиплатинени; 8 златни, 6 платинени и 3 мултиплатинени DVD албума. Всеки неин нов албум е пореден връх във вокалното майсторство, в изяществото и съвършенството. Концертният Back to Brooklyn, с който 55 г. по-късно тя се завръща с музика у дома, също е връх – емоционален. Смирена, признателна и благодарна, Барбра Страйсенд за първи път звучи толкова искрено и откровено, толкова спокойно и зряло споделяща се с публиката си.

Back to Brooklyn е посвещение – на родния Бруклин и на неговите жители. Те също споделят: Бруклин – своята любимка, а публиката – възхищението си от нея. Албумът е изпъстрен с кратки анкети, в които хора отбелязват, че звездата днес е била съвсем обикновено момиче, нямало за своя старт в живота и кариерата нищо повече от всеки друг. И ако тук тя е имала всичките възможности на света да го покори, то тя е толкова естествена, че не прави нищо по въпроса за големия си нос, който е бил обект на хумор – както също с хумор отбелязват нейните съкварталци в тези интервюта. Албумът е посвещение на Барбра към любимия роден Бруклин – тя променя много от текстовете на песните, за да го обрисува като звезда; към любимите автори на песни – Марвин Хамлиш, Алън и Мерилин Бъргман, Джули Стайн, Ленърд Бърнстайн, за които разказва с много любов и със страстна емоция пее песните им; към сина й Джейсън Гулд – необятността на любовта към когото е изразена в дуета How Deep is The Ocean (а на видеостената Барбра прожектира как Джейсън като малчуган я поздравява за рождения й ден с Nature Boy на Нат Кинг Коул); към мюзикълите, филмите и джаза, в които самите песни са звезди и Барбра искрено им се възхищава в своите изпълнения. Тромпетистът Крис Боти, неин приятел, както и младият италиански вокален квартет Il Volo също са част от тази изповед с музика, емоционално изпълнена от голям 60-членен оркестър със съвършено звучене, дирижиран от бележития Уилям Рос.

DVD дискът към Back to Brooklyn съдържа видеозапис от концерта и документалния филм I Remember Barbra с архивни кадри от детството на певицата и първите години от кариерата й, а също и солово изпълнение на Джейсън Гулд на класиката на Леон Ръсел This Masquerade.

Десетките албуми на Барбра Страйсенд досега я представят като една от най-големите звезди в изкуството, а новият й – Back to Brooklyn, като истински голяма личност, благодарна на живота за всичко, което той й е дал възможност да постигне със собствените си сили.

Дата на издаване: 10 декември 2013 г. от Columbia

Подобни