Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

-

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Back Then – трети сингъл на Деси Андонова: „Всеки по своя път и двамата – по общ“

След Misery и Lovin’ You, с нова, трета песен, Деси Андонова продължава да ни представя акценти от предстоящия си албум и да описва с музика и поезия състоянията на човешките взаимоотношения. „Любовта е моята мотивация и моето основно вдъхновение в живота. Тя е толкова многолика и многопластова и е абсолютно нормално да е основен мотив и в музиката, която минава през мен.“ – описва вливащия се в творчеството поток на живота Деси Андонова.

Така Back Then продължава разсъжденията върху състоянията на любовта, баланса в чувствата и точността в отношенията един към друг. Misery ни насочи към обичането по грешните причини – когато прехвърляме собствените несъвършенства върху другия, за да изглежда нашият образ благовиден в очите ни. Lovin’ You продължи с любовта, която ни осъществява, с развитието на стиховете до завършека на рефрена с краткото Lovin’ you makes me („Любовта ми към теб ме изгражда“.)

Back Then е за това как когато любовта веднъж е споила двама души, те може и да не намерят пътя заедно напред. За специалния акцент на новата си песен Деси Андонова разказа: „Това е моментно състояние, през което съм преминала в лични любовни преживявания. Изливането на текста и мелодията е процес, не много осмислен. Сега, като говоря за песента, си давам сметка, че това се случва на абсолютно всеки човек по пътя му – влизайки във връзка, лесно можеш да се изгубиш. Когато имаш партньор, стойностните взаимоотношения са всеки да върви по пътя си и да успявате да намерите общ път заедно. Това е смисълът. Понякога, естествено, се изгубваме и си даваме сметка, че това е неслучайно, за да можем да се намерим отново.“

След като направи видеото към Easy през 2014 г. и новата Misery, сега Тихомир Рачев подготвя Back Then с идеята клипът да изглежда като трейлър към любовен филм. „И се получи много красиво.“ – благодари му Деси. Елена Телвис и Ованес Торосян изиграват ролята на двамата, останали самотни във връзка единствено в мечтите.

Докато описва творческия процес, много често в нашия разговор Деси използва думата „щастлива“. „Музикантите са прекрасни, голямо щастие ме озарява с Божидар Василев – TromBobby – тромбон, Васил Вутев – барабани, Димитър Горчаков – пиано, и Георги Дончев – контрабас.“ – още веднъж избира точно това определение тя.

На музикалната ни сцена Деси Андонова участва и като вокалист в много различни формати, и като диджей… С този проект тя ще бъде на няколко фестивала – „Нишвил“ на 9 август, „Дикси джаз фест“ на 11 юли във Велико Търново, в столичния клуб Switch на 1 август, както и в Кюстендил. А с Shiny Stockings тази неделя Деси се включва във втория ден – 14 юли – на второто издание на джаз фестивала New Music Now „Нова музика сега“, организиран от варненския клуб „Ментол“. „Имам активно лято с различните си проекти.“ – описва слънчевите дни пред себе си певицата, която винаги намира времето да бъде на самотен плаж на любимото море и да сподели на живо със своите приятели първите лъчи на слънцето над морските вълни.

Подобни