Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

-

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Безспирен празник в града – и то какъв град! Brazz ViliDJ с дебютен албум Blow Your Brainzz Out

Стереотипите са упорити, но една песен стига да ги изпразни от негативното им съдържание и да ги изпълни с жизнеутвърждаващ нов смисъл. Критичното мислене за общата ни среда може да има една истинска цел – да потърсим възможностите за подобрението й, но привидно по-лесното е да я отречем и да я отхвърлим. Така се откъснахме от града си, сърцата ни спряха да туптят в общ ритъм и направихме живота си по-труден и безрадостен.

Brazz ViliDJ се застъпват за друга гледна точка.

Градът има много несъвършенства, но не подканват ли те да проявим своята находчивост? Градът е пренаселен, но не са ли това многото хора, които заедно можем да бъдем много добри един към друг и така да участваме в създаването на всеобщото добро? Градът е шумен, но не са ли тези много гласове богатството му – хората със нашите невероятни идеи? Точно те правят града, света, живота ни – шарени и светли.

Вече няколко години Brazz ViliDJ настояват с музика и танц, че градът е мястото, в което сме заедно, за да празнуваме живота. Всеки е част от този празник. Откриващата Blow Your Brainzz Out композиция е съвсем в традиционния дух на бигбендовата музика – солови инструменти се откъсват от общото звучене, импровизират и след това се завръщат във възторга на хармоничното многогласие. Видели общата картина, във всяка от следващите композиции навлизаме в детайлите. Акустично и електронно, модерно и ретро, фънки и етно звучене – различните форми на музикално изразяване са многопластовият ни живот, изграден върху традиции и съвременност, минало и бъдеще, шумни разговори и задушевно общуване. Те не се изключват и не се отричат, а следват едно от друго. Музиката ги слива, така както песните преливат една в друга, разказвайки история без край. Всеки участва в нейното написване с начина, по който изпълваме със смисъл живота си – когато размишляваме, действаме, общуваме и празнуваме.

Дата на издаване: 14 януари 2014 г. от Music Clinic Records

  • В „Аудио“ в тази публикация до 25 януари можете да чуете композицията Heroic, която открива дебютния албум на Brazz ViliDJ.

„Животът е обидно кратък и трябва да се живее с усмивка на лице“, казва Вили Стоянов в интервю на Светослав Николов по Джаз ФМ радио, представяйки албума. „Животът е безкраен празник“, допълва другият член на групата в студиото ни – Николай Данев. Разговора с тях можете да чуете в секцията „Интервюта“ на сайта ни.

Подобни