Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Музика за влюбени

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Десетилетие творчество Нанси Синатра събира в един романтичен и лиричен албум – Shifting Gears

15 песни, повечето от които звучат близко до класическото джаз музициране, подбира Нанси Синатра за сборния албум Shifting Gears. В него тя представя на публиката редки записи от своя архив.

Името на Нанси Синатра най-силно се свързва с нейния голям поп-рок хит от 60-те These Boots Are Made For Walkin'. Новият й албум Shifting Gears включва разнообразен репертоар от мелодии, които често са използвани в киното. Сред тях са песни като We Need a Little Christmas и When I Look in Your Eyes, а също и темата от класическия филм „Казабланка“ – As Time Goes By.

Всички песни в Shifting Gears са аранжирани специално за Нанси Синатра през последните 10 г. по различни поводи – участия в шоу програми, телевизионни предавания, спектакли на живо. Тъй като записите са реализирани в различни студиа и по различно време, продуцентът Майкъл Лойд е работил усърдно, за да изравни звука на песните, така че те да звучат компактно и като истинска колекция. Резултатът наистина е впечатляващ, а музиката е романтична и много лирична.

Нанси Синатра издава този сборен албум с основната задача да съхрани записите си от последните години и да ги сподели свободно със своите почитатели. Днес тя е 73-годишна дама и очевидно е запазила младия си дух, енергията си и свежестта на елегантния си глас.

Дата на издаване: 3 декември 2013 г. от Boots

  • Shifting Gears на Нанси Синатра представяме по Джаз ФМ радио с отделни песни в предаванията „Джаз ден“ и „Следобедни импровизации“ днес, а целият албум звучи в Singin’ & Swingin’ в неделя от 11 ч. и в сряда от 21 ч.
Подобни