Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

-

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Джаз с палитра от влияния от традиционната музика на Гваделупа – Сони Трупе дебютира с Voyages et Reves...

Забавна, многопластова, експлозивна и много ритмична е музиката в първия самостоятелен албум Voyages et Reves... на барабаниста от Гваделупа Сони Трупе. В сърцето на музикалната идея на този проект е барабанът „ка” – традиционна за родината му перкусия, на която свири Сони Трупе. Това е инструмент, който той методично имплантира в джаза през последните години и с това привнася цяла палитра от влияния, производни на традиционната музика от Гваделупа.

Сони Трупе работи преди всичко като студиен музикант в проекти на артисти като Кени Гарет, Дейвид Мъри, Ален Жан Мари и други. Наскоро решава да създаде свой собствен квартет и да запише авторска музика. Така се ражда албумът Voyages et Reves... – в превод „Пътешествия и мечти...”. Всички пиеси в него са с интересни, сложни и провокативни ритмически фигури, преплитащи се с мотиви от традиционната музика на Гваделупа, наричана ГуоКа, и джаз – любимият стил на Сони Трупе. На моменти могат да се чуят и хард рок ритми, много закачливо комбинирани с цялостния звук. Може би заради това наричат музиката на Сони Трупе „музикален динамит”.

Другите артисти от квартета, които участват в Voyages et Reves..., също демонстрират виртуозност и детайлно познаване на музикалния материал, който е много специфичен. Гост музикант е Кени Гарет.

Дата на издаване: 1 април 2013 г. от Sonny Troupé Quartet/Musicas

  • Албумът е с премиера днес по Джаз ФМ радио и е акцент на новото издание на Desafinado в събота от 11 ч. и в понеделник от 21 ч.
Подобни