Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Нощна музика

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Джо Кокър осмисля живота чрез любовта и в концертния Fire It Up – Live

Музиката на Джо Кокър е като любовта, на която той е символ – всеотдайна, омайваща, вечна. През 2013 година Джо Кокър представя първия си концертен албум от 20 години насам: Fire It Up – Live. В двете си части той събира 21 стари и нови песни, за да проследи тази последователност в изразяването на вярата в любовта, която прави Джо Кокър един от най-разпознаваемите и обичани гласове в музиката. След като любовта бе шега в поп музиката от първата половина на века в песните, които днес определяме като джаз стандарти, след това ритъм енд блус музиката я обрече на страдание, Джо Кокър стана един от първите соул изпълнители, които върнаха светлината в любовта, дефинирайки я като лекота на сърцето и пълна отдаденост, като носеща светлина и топлина.

Fire It Up – Live документира в звук и картина последното европейско турне на Джо Кокър и представя пълния концерт от Lanxess Arena в Кьолн, състоял се през април. Видео изданието е с документален филм с кадри от тази незабравима вечер. Режисьор е Ник Уикам, познат с работата си за Red Hot Chili Peppers, Foo Fighters и Риана. „Изключително съм развълнуван! Живеем във времена, когато сцената е завладяна от толкова много млади артисти и е изумително, че все още има място за нас”, казва Джо Кокър в интервю за филма малко преди да се качи на сцената. Догодина музикантът ще празнува своята 70-та годишнина.

Джо Кокър е ветеран, но той не се възприема като част от миналото, а като неспирен радетел на идеята да допуснем щастието на любовта в душите и сърцата си, да осмислим живота си чрез любовта.

Дата на издаване: 15 октомври 2013 г. от Sony

Подобни