Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Още от най-доброто

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Duets на Пол Анка - класики, посветени на любовта и живота

Една от легендарните фигури в световната музика - Пол Анка, отбелязва 55 години на сцена с нов албум Duets и откровена автробиографична книга -  My Way: An Autobiography. Duets включва 14 песни, три от които нови, записани специално за албума, 7 познати композиции в нови версии и 4 записа, намерили преди това своето място в проекта от 1988 г. A Body Of Work.

Красивият момент в албума са специалните гости, които взимат участие в него. В Duets ще чуете ветераните Майкъл Макдоналд, Джордж Бенсън, Доли Партън, Уили Нелсън, Том Джоунс, Пати Лабел и др., а редом до тях са младите звезди Майкъл Бубле и Крис Боти. В компактдиска са включени неиздавани версии на дуетите на Пол Анка с Майкъл Джексън (This Is It) и Франк Синатра (My Way).

Пол Анка е от тези автори на песни, които интуитивно са наясно с рецептата как се създават класики. Основното вдъхновение на легендарния музикант са любовта и живота като цяло и затова не е изненада звученето на албума Duets. Тук се усещат отдаденост към музиката, опитът от постигнатото, комфортът в приятната компания, а на моменти се прокрадва и сладката носталгия към "добрата стара песен" и нейната стилистика в духа на хитовете от 70-те, 80-те и първата половина на 90-те години.

Сред силните моменти в албума е дуетът с Майкъл Бубле - Pennies From Heaven, в който двамата вокалисти си подават елегантно "топката" на фона на красив брас аранжимент. You Are My Destiny - големият комерсиален хит на Пол Анка живее нов живот в латино версия, направена заедно с Пати Лабел. Баладата Les Filles de Paris е записана за първи път от Анка през 1971 г., но тук звученето и е много по-романтично и дълбоко благодарение на тромпетиста Крис Боти. В края на албума е включена неиздавана версия на знаменитата песен My Way, която Пол Анка създава специално за Франк Синатра. Изненадата тук не е начинът, по който я изпълнява Синатра, а отпечатъкът, който поставя самият Пол Анка.

Дата на издаване: 9 април 2013 г.

Фотография: Annie Leibovitz Studio

Подобни