Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Уикенд настроение

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Душата на Африка звучи с гласа на Джумоуке Фашола в нейния дебютен The Condition Of Being A Woman

Британската журналистка от BBC и изявена джаз певица Джумоуке Фашола записа дебютен албум, след като години наред нейните концертни изяви я направиха любимка на британската публика. The Condition Of Being A Woman отразява нейната дълбока връзка с африканските й корени.

Джумоуке Фашола е пяла в различни музикални пространства – концертирала е в големите Royal Albert Hall и в The London Arena, изпълнявала е песни в интимни клубове като Ronniе Scott’s и Pizza Express, пяла е и в църкви. Винаги след това публиката й е търсила нейни дискове, но тя за съжаление е нямала какво да им предложи. Така Джумоуке Фашола решава да запише албум с нейни любими песни, повечето от които са вдъхновени от африканското музикално наследство.

Албумът The Condition Of Being A Woman отразява душата на Африка и света на една интелигентна и чувствителна жена с много таланти и огромна любов към музиката и поезията. В него се преплитат умело добър и смислен джаз със самобитни африкански мотиви. Те са интерпретирани от мощния и въздействащ глас на Джумоуке Фашола, който е запазил дълбокия и автентичен отпечатък на Африка.

Дата на издаване: 14 февруари от Sass & Rhythm Records

  • The Condition Of Being A Woman звучи премиерно днес в „Джаз ден” и „Следобедни импровизации” и е специален акцент на Desafinado.
Подобни