Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Още от най-доброто

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

ФСБ.

Категорична плътна точка краси чисто бялата обложка на новия албум на ФСБ. Заглавието - „FSB.”. Голяма въпросителна. Цветът на обложката – снежно бял. Както казват авторите – новият им албум съдържа бяла светлина.

След 22 години пауза в звукозаписната дейност, във всяко отношение ФСБ са ПОВЕЧЕ. В някои песни звученето на музиката е дори по-твърдо отпреди, баладите са по-мечтателни, лекотата на музиката е по-извисена.

„FSB.” – повече и без хитове. Всяка песен е заявена от музикантите като важна и сериозна.„FSB.” на ФСБ освен дългоочакван, бе и тест за лоялността на аудиторията. Тя им се доказа като вярна. Реакцията, емоцията, обратите бяха толкова силни, че навяха на подозрението за постановка на нечувано добър пиар. Първоначално музикантите обявиха, че имат нови записи, но нямат пари да издадат албум. Бизнесът не им повярва. ФСБ публикуваха новите песни онлайн и след феноменалния интерес (2 718 328 посетители на fsb.bg за двайсетината дни от 28 април до 17 май) дадоха възможност на феновете си да направят предварителна поръчка. От милионите, които чуха песните, хиляда си поръчаха албума. Почитател на ФСБ от Варна, живеещ в Лондон, плати за издаването на петхиляден тираж. Така „FSB.” ще стигне и до магазините. На фона на първоначално заявеното безпаричие, сега ще имаме удоволствието да видим и заснетите два видеоклипа.  „Най-невероятните неща просто се случват”, се пее в първата песен от албума – „Параграф”.

ФСБ вече са трио – Румен Бояджиев, Константин Цеков (автори на песните) и Иван Лечев. Звученето на текстовете е познато, защото те са отново на Даниела Кузманова и Живка Шопова. Изключение в албума е песента „Не бързай, Слънчо” по музика на Стефан Кънев, текст на Николай Кауфман и със специално участие на хор „Големите български гласове” с диригент Илия Михайлов.

Дата на издаване: 20 май 2010

Подобни