Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Уикенд настроение

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Истинска наслада с Rhythm Sessions на Лий Ритенауър

Радост за сетивата и душата е Rhythm Sessions - новият компактдиск на легендарния Лий Ритенауър. Мнозина биха предположили, че с над 40 заглавия в дискографията записването на нов албум едва ли ще бъде толкова вълнуващо за китариста. Факт е обаче, че десетилетия след началото на кариерата му нещата при него продължават да се случват по вълнуващ и докосващ начин.

Rhythm Sessions е записан с участието на ветерани в музиката, повечето от които със статус на легенди - Джордж Дюк, Чик Къриа, Маркъс Милър, Стенли Кларк, Дейв Грусин и др. В проекта Лий Ритенауър не пропуска да подаде ръка и на млади таланти, победители в конкурсите 6 String Theory International Guitar и Rhythm Section Competition. Така съвсем естествено Rhythm Sessions се превръща в поле за споделяне на музикален опит и мъдрост, акцентирайки върху приемствеността в музиката.

Големите музиканти не случайно са големи - за актуална справка: Rhythm Sessions на Лий Ритенауър. Тук никой не изпъква умишлено, силата на егото отдавна няма водеща роля, легендите са доказали на какво са способни. Сега е време да посвирят в името на музиката такава, каквато е тя в най-красивия й вариант - петична, виртуозна, мост между светове и преживявания. В добавка са новите таланти - щипка свежест и младежки ентусиазъм - така необходими за музиката днес.

Дата на издаване: 25 септември 2012 г.

Подобни