Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Нощна музика

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Изповед за щастието от живота и музиката – Джордж Майкъл и обожаващата го публика са заедно автори на концертния Symphonica

Интимна музикална атмосфера на препълнени стадиони – Джордж Майкъл споделя любими свои и наши песни в концертния албум Symphonica. Той е записан по време на турнето му през 2011 и 2012 г. и е продуциран от певеца заедно с не по-малко легендарния майстор на хитове Фил Рамоне – за него работата по този албум бе последен проект. Майкъл и Рамоне бяха заедно и в Songs From The Last Century (1999 г.), посветен на най-големите песни на XX в.

Двете години, през които е записван албумът Symphonica, сега разбираме, че са били едни от най-тежките в живота на суперзвездата. Той току-що е излязъл от затвора, където през 2010 г. излежава осемседмична присъда за това, че под влиянието на наркотици забива автомобила си във витрината на фотоателие в Лондон. През 2011 г., по време на турнето си, едва оцелява от тежка пневмония, която лекува в интензивното отделение на болница в Австрия. В деня на премиерата на новия му албум излезе и първото от пет години насам интервю на Джордж Майкъл за печатна медия, в което разказва, че вече година и половина живее без редовните 25 цигари марихуана на ден. Докато живее на ръба, изпълва стадионите с радост.

В Symphonica Джордж Майкъл включва 14 песни в стандартното и 17 в луксозното издание, които представя с голям оркестър или само в съпровода на пиано и щрайх, но винаги докосвайки нежните струни в душите на слушателите. Публиката пък отговаря с възторжени викове, с притихнало вълнение, с продължителни аплодисменти – влюбена в своя идол, и така се превръща в съавтор. Symphonica звучи като изповед за щастието от живота и музиката – от ретроспективната Through, през емблематичните за певеца Praying For Time и Brother Can You Spare a Dime, по-малко очакваните ритъм енд блус и джаз стандарти Feeling Good и You’ve Changed до хитове от репертоарите на други изпълнители – Let Her Down Easy – на Терънс Трент Д’арби, Idol – на Елтън Джон и The First Time Ever I Saw Your Face – на Робърта Флек.

Макар да е на сцената на препълнени стадиони, в Symphonica Джордж Майкъл представя песните така, като че се обръща лично към всеки един от своите слушатели – и те с готовност споделят вълненията на сърцето му.

Symphonica е първият албум на Джордж Майкъл от 7 г. насам, шестият солов в кариерата му и предшества поредния му студиен проект, който ще излезе през 2015 г.

Дата на издаване: 17 март 2014 г. от Island

  • Symphonica на Джордж Майкъл е с премиера в „Джаз ден” и „Следобедни импровизации” и е акцент на „Джаз емоции”.
Подобни