Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Jazz FM Prime Time

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Извън този свят: „Rock Dust Light Star” на „Джамирокуай”

Исторически кодирани в нашето ДНК чувства, жажда за спокойствие и мир в студен, отчужден безчовечен свят на напрежение, объркване и глупост. „Джамирокуай” знаят как да нарисуват голямата картина на мащабно музикално платно. „Rock Dust Light Star” („Mercury”/„Universal Music”).

Не на себе си, заблудени, изгубили равновесието в перфектния космически ред, животът ни е довел до невъзможността да прогледнем през стъклената кутия, в която сме се поставили. И нашите желания стават неизпълними. Тези идеи са изпети със страстен глас на невинност, която непостижимостта не може да пречупи;, облечени са в музика, която разтърсва и разбива. Недоволен и бунтуващ се, „Rock Dust Light Star” на „Джамирокуай” анализира чрез идеи и чувства фрагментарното ни общество, разказвайки за връзката между двама души, които вечно нещо ще дели.

И като смисъл, и като музика, „Rock Dust Light Star” се излива на един дъх. Творческата сила, кипяла пет години, изригва в албум, с който „Джамирокуай” трябва наистина много да се гордеят. Начинът, по който ни го представят, показва, че те осъзнават силата си.

Дата на издаване: 1 ноември 2010 г.

Подобни