Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Още от най-доброто

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Каетано Велосо танцува на сцената, а публиката пее с него в концертния Abraçaço, обединяващ песни от последните му три студийни албума

След стуйния си албум Abracaco от 2012 г. бразилската легенда Каетано Велосо тази година издаде концертна продукция със същото заглавие на аудио диск и DVD. Студийният албум Abraçaço е поредният в трилогията на Каетано Велосо, която включва още албумите Zii e Zie и Ce. В концертния албум са включени песни и от трите албума. 71-годишният бразилски певец и музикант излъчва все същата огромна енергия на концертите си, както и преди години. На видео записа се вижда, че той скача и пее, лежи на сцената и пее или пък танцува и пее – и то без да помръдне стабилността на фразата му или интонацията му. Публиката знае наизуст песните му и въпреки че не са лесни, всички пеят с него. Енергията прелива ту от музикантите на сцената към публиката, ту обратното – публиката зарежда с позитивизъм и светлина шоуто на Каетано Велосо.

Артистите, с които бразилската звезда прави своя концерт, са музикантите от популярната бразилска група „Банда Се”: Педро Са – китара, Марсело Галадо – ударни, Рикардо Диас Гомес – бас.

Музиката в Multishow Ao Vivo: Caetano Veloso – Abraçaço е вярна на стила, утвърден от Каетано Велосо през годините – вълнуващ фюжън от прогресивен рок, латино джаз и традиционни бразилски музикални мотиви, включително боса нова и самба.

Дата на издаване: февруари 2014 г. от Universal.

  • Multishow Ao Vivo: Caetano Veloso – Abraçaço звучи в Desafinado.
Подобни