Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Desafinado

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Китаристът-вокалист Майкъл Радлиф заразява с лекота и мечтателност в дебютния си албум Night and Day

В дебютния си албум Night and Day американският джаз китарист и вокалист Майкъл Радлиф представя със своя квартет някои от най-красивите джаз песни. Сред пиесите, които е избрал, са How Deep Is The Ocean, When I Fall In Love, My Funny Valentine, I Remember you, Embraceable You.

Стилът на Майкъл Радлиф е силно повлиян от вокалисти като Даяна Крол и Майкъл Бубле. Музиката и интерпретациите му са елегантни, леки и близки до класическата изказност. На моменти се улавят асоциации с вокалните изпълнения на Чет Бейкър – може би поради факта, че и двамата музиканти са преди всичко инструменталисти и после са започнали да пеят. А това винаги дава отражение на маниера на пеене, който е по-обран, близък до инструменталното изразяване, с по-ярки акценти върху ритмиката на вокалната фраза и тон, който сякаш е издухан от тромпет. Специално при пеенето му се чува един много дискретен вокален хрип, който придава особен и разпознаваем колорит на гласа му.

Майкъл Радлиф пее тихо и ненатрапливо – така гласът му е част от цялостния компактен звук на квартета му. Музикантите, с които той работи по Night and Day – Адам Карлсън, Кори Адкинс и Тори Нюхарт, са участвали и в създаването на елегантните и естествено леещи се аранжименти, заразяващи с лекота и мечтателност.

Дата на издаване: 28 март 2014 г. от Michael Radliff

  • Песни от Night and Day на Майкъл Радлиф звучат премиерно от днес в „Джаз ден” и „Следобедни импровизации” и са акцент на Singin’ & Swingin’ в неделя от 11 ч. и идната сряда от 21 ч.
Подобни