Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Уикенд настроение

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Класически джаз теми, интерпретирани с фината женска чувствителност на Моника Рейми и Бийджи Адеър трио: Monica Ramey and The Beegie Adair Trio

Monica Ramey and The Beegie Adair Trio е албум с мейнстрийм джаз, чието заглавие носи имената на основните участници в него – американската джаз певица Моника Рейми и триото на пианистката Бийджи Адеър. Музиката в него е запазила красотата на класическите джаз теми, които са избрани за програмата, а сред тях са I Thought About You, Fly Away, Whisper Not.

Елегантният и благороден глас на Моника Рейми е своеобразен център на албума. Изпълненията й са леки и спокойни, идеални за джаз следобед и коктейли. Въпреки че певицата не се натрапва, тя е разгърнала своите вокални умения, които преливат в пъстър диапазон. Могат да се разпознаят елементи на влияние от старата школа в лицето на Ела Фицджералд, както и детайли от пеенето и музицирането на Барбра Страйсенд, която Моника Рейми посочва като своя вдъхновителка.

Що се отнася до пианото на Бийджи Адеър, която вече 50 години е на сцената, в нейните интерпретации се усеща любов към класическите изразни средства, перфектен тайминг, фина женска чувствителност и емоционалност, която идеално си партнира с тази на Моника Рейми.

Дата на издаване: 2013 г. от Adair Music Group

  • Monica Ramey and The Beegie Adair Trio звучи от днес в програмата на Джаз ФМ радио и е акцент на Singin' & Swingin'.
Подобни