Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

All-Time Jazz Masters

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Красив и интересен експеримент – латино джаз на испански. Ева Кортес превръща песните в албума си El Mar De Mi Vida в неочаквани музикални творби

Младата певица Ева Кортес има интересни културни натрупвания, защото е родена в Хондурас, израства в Севиля, а в момента живее между Мадрид и Ню Йорк. Своя латино джаз албум El Mar De Mi Vida тя записва през 2010 г. в студиата Lemon Hous в Мадрид и NY Fun Machine в Съединените щати. Той е третият поред в нейната дискография, а повечето от песните в него са написани от самата Ева Кортес. Тук тя е подкрепяна от известния фламенко артист Мигел Поведа и от още няколко съвременни и много смислени джаз музиканти от Испания. Сред тях са Антонио Серано и Пепе Риверо.

Музиката, създадена от Ева Кортес, е измислена талантливо и има свой интересен характер. Това, което веднага впечатлява, е яркият джаз акомпанимент в комбинация с гласа й. Тя избира да пее на испански – език, доста необичаен за джаза, но затова пък така самобитността на певицата и нейният професионализъм са довели до един красив и интересен експеримент. Към това трябва да се прибави, че Ева Кортес има много изразителен глас, усет към джаза и нестандартно мислене, което превръща песните й в неочаквани, въздействащи и екзотични музикални творби. Самата тя е спонтанна и свободолюбива в пеенето си и в албума си El Mar De Mi Vida е разгърнала своя креативен и витален творчески темперамент.

  • Албумът El Mar De Mi Vida звучи в Desafinado.
Подобни