Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Jazz FM хитове

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Красота, любов и романтика, събрани в един изящен албум - Eternal Beauty на Нилс Ландгрен

Какво прави един албум забележителен? "Рецептата" със сигурност включва запомнящ се, подбран с усет и вкус репертоар и брилянтни музиканти, които се разбират чудесно помежду си, но това далеч не е достатъчно да отличи дадено заглавие от всички останали. И тук се крие магията на музиката, тук идва ролята на емоцията, вложена в записите. Тази емоция докосва хората навсякъде по света и им напомня за универсални житейски истини.

Истории за любов, предадени по възможно най-красивия и романтичен начин, споделя с нас шведският тромбонист Нилс Ландгрен в своя нов албум Eternal Beauty. Това е проект, който затвърждава ролята на Ландгрен като певец. Преди две години той издаде друг албум с балади The Moon, The Stars And You, където фокусът отново беше върху вокалните му умения, а през 2013 г. ни впечатли с концертния си компактдиск - Christmas With My Friends. Сега Нилс Ландгрен ни поднася изящния Eternal Beauty.

Албумът включва 14 песни, написани от различни автори като Джеймс Тейлър, Иван Линс, Джон Патитучи, Джордж Харисън, Бренда Ръсел и самия Нилс Ландгрен. Две от най-хубавите песни в албума са неочаквани интерпретации на хитовете на Тина Търнър - We Don’t Need Another Hero и Broken Wings на Mr. Mister.

За поетично звучене на албума допринасят първокласни музиканти, с които Нилс Ландгрен работи от години и с които си личи, че се чувства комфортно: Михаел Волни (пиано), Йохан Норберг (китари), Ларс Даниелсон (бас) и Расмус Килберг (барабани). Не случайно компанията ACT Music започва прес информацията за албума, цитирайки правилото: „Никога не сменяй печелившия отбор.“ Една от песните (For Your Love) е дует на Нилс Ландгрен с вокалистката Лиса Нилсон.

За красотата, любовта и романтиката в живота няма почивен ден – това ни напомня новият албум на Нилс Ландгрен Eternal Beauty. Музиката в него ни дава усещането, че сме способни на всичко, включително и да накараме прекършените криле отново да полетят и да се научим да живеем свободни.

Дата на издаване: 31 януари 2014 г. от ACT Music

  • Записи от Eternal Beauty на Нилс Ландгрен очаквайте в петък в предаванията „Джаз ден“ и „Следобедни импровизации“, а целият проект ще звучи в неделя от 11 ч. в новото издание на Singin' & Swingin'.
Подобни