Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Уикенд настроение

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

„Левъл 42” за ценители в „Living It Up”

Eдна от най-обичаните британски фънк и рок групи „Левъл 42” през 2010 г. отпразнува своя 30-ти юбилей, като поднесе на верните си почитатели незабравима музикална изненада. Формацията събра своя музика в бокс сета „Living It Up” („Universal Music”/„Universal Music Bulgaria”), който се състои от 4 компактдиска с 46 композиции. Първите две части са разходка из знаменитото творчество на „Левъл 42”, включвайки емблематични записи и някои концертни и ремиксирани изпълнения.

Третият диск е истински подарък за меломаните, защото радва публиката с неиздавани досега записи и с песни, които до този момент са излизали само на плоча. В края на тази част са селектирани и две концертни изпълнения (също неиздавани досега). В интернет се появиха коментари, че фенове, които не са присъствали на въпросните концерти, години наред са търсили всякакви източници, за да прибавят към колекцията си случилото се на живо. Така например, меломаните за първи път сега получават възможност да чуят изпълнения от концерта в „Hammersmith Odeon”, състоял се през декември 1990 г. Тогава „Левъл 42” свирят заедно с легендарния китарист Алън Холдсуърт. Той се присъединява към тях след записите на албума „Guaranteed”.

За да представят проекта си „Retroglide”, през 2006 г. „Левъл 42” направиха поредица от акустични коцерти в различни европейски радио програми. След това дълго се говореше за възможността групата да зарадва почитателите си с акустичен материал. В не едно интервю Марк Кинг споменаваше за тази идея. Резултатът от реализирането й е четвъртият компактдиск в колекцията „Living It Up”. В него „Левъл 42” ни поднасят най-големите си хитове, които звучат акустично и са белязани от помъдряването и опита на членовете на формацията. Този диск не просто завършва удоволствието от слушането, а го разтяга до безкрайност.

Дата на издаване: 03.08.2010 г.

Подобни