Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Нощна музика

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Любовно писмо до стар приятел – Артуро Сандовал с посвещението Dear Diz (Every Day I Think of You)

Dear Diz (Every Day I Think of You) е красноречивото заглавие на най-новия албум на виртуозния джаз тромпетист Артуро Сандовал. Той представлява прекрасен трибют за Дизи Гилеспи, за който Артуро Сандовал е мечтал отдавна. През 2013 г. този албум получи „Грами“ в категорията за най-добър албум на голям ансамбъл.

Дизи Гилеспи е ментор и приятел на джазмена от кубински произход Артуро Сандовал. Той съдейства на Сандовал и неговото семейство да избягат от потисническия режим в Куба и да имигрират в Съединените щати. И повече – Дизи подкрепя Артуро да разгърне своя талант не само в областта на латино джаза, но и в музиката по принцип. Така че съвсем естествено Артуро Сандовал изразява своята признателност с един много силен, смислен и музикално плътен албум.

За Dear Diz (Every Day I Think of You) Артуро Сандовал кани топ джаз артисти – Гари Бъртън, който свири на вибрафон, Боб Минцер от Yellow Jackets, който отдавна е поел по самостоятелен път, органиста Джоуи ди Франческо, кларинетиста Еди Даниелс и още редица други именити джазмени. Измежду вълнуващите инструментални сола и виртуозни импровизации има и две изненади – присъствието на двама известни американски актьори: Анди Гарсия свири на конги, а Джо Пеши изявява своя артистичен вокал.

Резултатът от музиката накрая е едно любовно писмо, написано от Сандовал до стар приятел.

Дата на издаване: 8 май 2012 г. от Concord Jazz

Подобни