Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Уикенд настроение

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Магичност, вълнение и харизма – новият албум Soul Flower на Робин Маккел и The Flytones

За новия си албум Soul Flower (Doxie Records) Робин Маккел твърди, че е мечтан от дълго време проект. А когато един артист с характер и с талант като нейния сбъдне мечтата си, тя непременно излъчва магичност, вълнение и харизма.

Музиката в новия албум на американската певица, създаден заедно с The Flytones, e съвременна смес от соул и R&B, подправена с ретро елементи. В някои от песните може да се чуе изразителната бленда на пианото Wurlitzer или пък хор от бек вокалисти, припяващи в стил Рей Чарлз. Включени са авторски композиции на самата Робин Маккел, която разкрива таланта си и на композитор и творец на запомнящи се мелодии. Ще откриете и много силни и заразяващи с емоция интерпретации на класически песни като Walk On By, I"m A Fool To Want You, To Love Somebody.

За този албум Робин Маккел се е готвила още от най-ранните си младежки години, когато е слушала Нина Симон и Гладис Найт. Самата тя има музикално образование с джаз профил – първо в Университета в Маями, после в класическия „Бъркли колидж“, а накрая и спечелената награда от прословутия конкурс „Телониъс Мънк“. Освен сладката носталгия по ретро естетиката на класическия соул и R&B музиката, на преден план излиза очарователения  певчески талант на Маккел – нейният мощен, експресивен контраалт, с топъл тембър, пленяващ публиката.

Дата на издаване: ноември 2012 г.

Подобни