Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Нощна музика

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Малко мрачен, но силно вярващ – Паоло Нутини черпи сила от споделянето си със слушателите в Caustic Love

Паоло Нутини е звездата-тинейджър, към когото никой никога не се е отнасял снизходително. Първия си албум – These Streets, той записва още когато е на 19 г., вече създал име с многобройни участия на живо с музиканти далеч над неговата младежка възраст – от тях той се учи и вдъхновява. През следващите 8 години Паоло Нутини ни представя само още един студиен албум – Sunny Side Up, но младежката му свързаност с концертните участия позволява на публиката да проследи неговото развитие чрез един дългосвирещ и множество краткосвирещи – в истинския смисъл на думата изследователски – проекта, записани на живо. Междувременно трупа влияние, почитатели и очаквания. Всички тях той блестящо удовлетворява с третия си студиен проект Caustic Love.

С милиони продадени мултиплатинени албуми Паоло Нутини, днес на 27 г., може да си позволи всичко, най-вече – да бъде искрен, иновативен, да рискува да бъде автентичен, да надмине нови граници на таланта и въображението си. Музикалната основа е отново ритъм енд блус музиката, допълнена с производните й соул и фънк, а особено впечатление в изказността правят виртуалният дует със семплирания глас на Бети Лавет в песента Let Me Down Easy и монологът на Чарли Чаплин от „Великият диктатор”, отзвучаващ в песента Iron Sky с убедеността, че трябва да устоим и да постигнем щастието, което заслужаваме. Така виждаме новото ниво на житейска и музикална зрялост на Паоло Нутини, демонстрирана със знанието, че в несигурната среда на музиката днес единствено възможно е да бъдеш себе си. Caustic Love е много личен и насочен навътре към душата.

Много често такива проникновени албуми са ни давали възможност да достигнем до неизследвани пространства на своя вътрешен свят. Caustic Love ни изненадва – той не ни подканва пряко да се обърнем към себе си, а ни предлага да съпреживеем това, което споделя сърцето на музиканта – любовта, вярата, страховете, спасението, свободата.

Дата на издаване: 14 април 2014 г. от Atlantic/„Орфей мюзик”

Подобни