Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

-

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Мариза Мончи и новият й елегантен и нежен албум „O Que Voce Quer Saber de Verdade“

За Мариза Мончи казват, че може да пее нежно и тихо, а така също гласът й може да звучи гръмко, силно  и драматично. Но в най-новия си албум тя е по-нежна от всякога, а гласът й е ярък и кристално чист, с дискретни фолклорни украси. Тя звучи така, сякаш е открила нещо ново за себе си и това трябва непременно да се чуе.

„O Que Voce Quer Saber de Verdade“ (EMI/„Анимато мюзик“) на Мариза Мончи се появи 5 години след двата й едновременно издадени албума от 2006 година. Той е много романтичен и лиричен, което безспорно се дължи на нейния фин и южно топъл глас. В повечето пиеси пеенето й е подчертано от китари и перкусии, които използват ненатрапливо бразилски фолклорни изразни средства. Някои от пиесите напомнят за красива морна, а други откровено звучат като съвременна бразилска поп музика.

Не без значение е, че звукът на записите е много мек и обран, а това се дължи на звукозаписния инженер Патрик Диле, носител на „Грами“, известен с това, че е работил с Дейвид Бърн. И това не е случайно, защото самата Мариза е работила с Бърн по проекти, свързани с анти-СПИН кампании.

През годините бразилската певица има 8 издадени албума, три пъти е номинирана с „Грами“ и три пъти е печелила „Латино Грами“. Това затвърждава репутацията й на много добра, самобитна и интересна певица.

Дата на издаване: 31 октомври 2011 г.

Подобни