Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Нощна музика

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Модерната класика на Минди Абер

След повече от 10 години, в които Минди Абер работеше усилено и успя да наложи името си на световната музикална сцена, саксофонистката реши да опита нещо ново. За да направи крачка напред в кариерата си, тя се върна в годините назад - в периода на 60-те и 70-те г., често определян като златната ера на стиловете R&B, соул и фънк. В резултат на това се появи един интересен албум - "In Hi-Fi Stereo" ("Heads Up").

"Този проект е отражение на някои по-стари, с по-соул звучене записи, които слушах в последните години" - казва Абер и споменава имената на Ал Грийн, Кинг Къртис и др. "Исках да се отдалеча от продуцирания саунд, с който сме свикнали, и просто да вляза в студио и да свиря" - продължава Минди. "Нямаше нужда нещата да бъдат перфектни, нито лъскави и нови. Това не е интелектуален запис. Това е забавен албум, за добро настроение, вдъхновен от старото звучене, но преработен за модерната публика."

"In Hi-Fi Stereo" е копродуциран от легендарния Рекс Райдаоут, който също така свири на кийборди в повечето песни от албума. В проекта участват още великолепни артисти, представители на старата и по-нова школа. Сред тях са ветеранът-барабанист Джеймс Гадсън (свирил с Бил Уидърс и Еймъс Лий), басистът Реджи МакБрайд (работил с Арита Франклин и Кеб Мо), състудентката на Минди от колежа "Бъркли" - Лала Хатуей, номинирана за R&B вокалистка на 2010 г.

От началото до края "In Hi-Fi Stereo" звучи като класически и същевременно модерен албум. "Това е проект с винтидж звучене, но с модерен поглед върху класическия саунд" - кава Минди Абер и споделя още: "Ние не създадохме джаз албума на твоя баща, нито записахме стар проект. Не направихме това, което вече е направено. Ние се насочихме към това, което ни вдъхнови, и го преработихме за нашия съвременен свят и за новото поколение хора, които обичат джаз и соул."

Дата на издаване: 18.05.2010

Подобни