Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Нощна музика

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Неуморният дух на "Инкогнито" в новия им албум Surreal

Когато миналата година Жан Пол "Блуи" Муник - лидерът на "Инкогнито", даде интервю за Джаз ФМ радио, той направи следното обещание пред Светослав Николов: "От тук нататък идва време за нещо ново. Може да не е нещо ново по отношение на звученето. Сега търся нещо ново по отношение на начина, по който да представям групата. За да направя това, ще се завърна към моите корени – фънка. Мисля, че следващият ни албум ще бъде много по-фънки от всичко, което сме правили в последно време."

Блуи, който освен прекрасен музикант е и чудесен човек, спази напълно обещанието си. Surreal - новият албум на "Инкогнито", залага на добре изпитаната формула, която превърна британската формация в легенда - коктейл от фънк, джаз и соул, но този път миксът е поднесен по възможно най-свежия начин. Освен усета си за музика, през годините "Инкогнито" са запазили и духа си, а това е нещо, за което не съществува рецепта. В Surreal ще чуете емблематичната за групата Мейса, а сред новите попълнения са две от горещите имена на британската музикална сцена - Натали Уилямс и Мо Брандис, определян като английския Джон Леджънд.

"Танцувалната музика в стиловете джаз, соул и фънк винаги екзалтира хората", казва още Блуи в последното си интервю за Джаз ФМ. Точно толкова емоционално въздейства новият албум на "Инкогнито" Surreal, 15-ти в дискографията на групата. В него ще откриете знакови за саунда на "Инкогнито" моменти, вокалите са вдъхновени и вдъхновяващи, а една от пиесите е инструментална. Сред селекцията се отличава и кавър версия на диско песента на Лолийта Холоуей от 1976 г. Ain"t It Time в изпълнение на Ванеса Хейнс.

Дата на издаване: 26 март 2012 г.

Подобни