Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Уикенд настроение

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Нора Джоунс и вокалистът на Green Day Били Джо Армстронг записаха албум по Songs Our Daddy Taught Us на Everly Brothers

Традиционните американски и кънтри песните, интерпретирани от Everly Brothers през 1958 г. в албума Songs Our Daddy Taught Us, са в нови версии в дуетния албум на Нора Джоунс и вокалиста на Green Day Били Джо Армстронг. Двамата записват Foreverly само за 9 дни и ще ни го представят на 25 ноември от Reprise Records. Пилотният сингъл Long Time Gone звучи от днес в ефира на Джаз ФМ.

Нора Джоунс отдавна е почитател на Everly Brothers и с предишната си група направи кавър на тяхната Bird Dog. Тя описва себе си като „пристрастена към хармониите и кънтри музиката” и допълва: „Привлякоха ме ентусиазмът на Били Джо за песните, неговото минорно настроение, отвореният му подход към музиката. Той не бе сигурен в идеите си и това направи работата ни много забавна – и двамата постоянно откривахме за себе си какво чувстваме, че е правилно да направим в песните.”„Харесвам Everly Brothers още от малък”, споделя Били Джо Армстронг. „Преди няколко години открих Songs Our Daddy Taught Us за първи път и се влюбих в него. Всеки ден свирех песни от албума и си мислех колко добре би било да го презапиша, но с женски вокал. Сетих се за Нора, защото тя може да изпее всичко – от рок до джаз и блус, и просто знаех, че нейните хармонии ще са удивителни. През целия творчески процес се опитвахме да насочим песните в различна посока, а тя има много добър слух за аранжиментите. Когато приключихме с албума, Нора ме погледа и попита: „Обзалагам се, че не си мислил, че ще направим кънтри албум, нали?” Много ми харесва, че оголихме структурата на оригинала и така разкрихме много възможности да интерпретираме песните по наш си начин”, разказва Били Джо Армстронг.Заедно със звукозаписния си инженер Крис Дъган той пътува до Ню Йорк, за да записват в The Magic Shop в Манхатън заедно с Нора Джоунс и двама от нейните любими музиканти – басиста Тим Лунцел и барабаниста Дан Райзър. Били свири на китари, Нора – на пиано. В записа участват още Чарли Бърнам – цигулка, и Джони Лем – хавайска китара с педали. „Беше супер забавно и експeриментаторско”, обобщава Нора Джоунс.

Двамата с Били Джо Армстронг създават собствен сайт, за да промотират албума. Направилите предварителна заявка получават възможността безплатно да изтеглят пилотния сингъл. Албумът Foreverly ще e на музикалния пазар в България от „Орфей мюзик” – изключителен лицензиант на Warner Music International.

Списък на песните във Foreverly:Roving GamblerLong Time GoneLightning ExpressThat Silver Haired Daddy Of MineDown In The Willow GardenWho"s Gonna Shoe Your Pretty Little FeetOh So Many YearsBarbara AllenRockin" Alone (In An Old Rockin" Chair)I"m Here To Get My Baby Out Of JailKentuckyPut My Little Shoes Away

Подобни