Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Джаз ден

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Нова концепция за музика – The Living Room на Франк МакКом

Максимално спонтанен студиен албум, записан пред публика. Слушателите влизат в студиото с Франк МакКом и неговото трио, за да бъде създаден съвместно The Living Room (Boobeescoot) в близко общуване и в съвсем различно от перфектното студийно звучене албум. За да е още по-подчертана липсата на дистанция, записите са направени в личното студио на музиканта, откъдето идва и заглавието на проекта. 

The Living Room е освободен от напрежение и с почувствана наслада от създаването на музика на мига. Импровизациите са съществен и много силен момент на албума. Той е толкова спокоен, че някои песни са дълги по 10 минути – истинско предизвикателство към бързото темпо, с което възприемаме музиката днес. В музикално отношение получаваме още от един изчезващ под напора на аренби стилистиката вид. Любимото ни традиционно соул звучене, черпещо от джаза, е в своята форма от 90-те години на миналия век, на която много малко изпълнители са носители днес.

В необичайния нов албум на Франк МакКом The Living Room намираме извлечена от непринудеността на миналото посока за бъдещето на музиката.

Дата на издаване: 28 юни 2012 г.

Подобни