Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

All-Time Jazz Masters

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Нови върхове в музиката за деца с Jumpin Jazz Kids

Сред новите заглавия, номинирани за награда "Грами", беше проектът Jumpin Jazz Kids, който беше издаден миналата година и, който обединява усилията на специалисти от различни области - илюстратори, писатели и музиканти. Jumpin Jazz Kids е платформа, насочена към деца на възраст от 4 до 8 години, чиято цел е да разказва любопитни детски истории, обогатени чрез магията на джаз музиката. Така се ражда първата серия от Jumpin Jazz Kids, която се нарича A Swinging Jungle Tale. Тя разказва за 7-годишната Клер и нейните вълшебни приятели животни, с които се отправя на пътешествие в двора на дядо си, за да открие една изчезнала история.

Отделните откъси от приказката са разказани от Джеймс Мъри, забележителните илюстрации са дело на Роджър Хюсейн, а песните в албума са в изпълнение на легендарни джаз артисти като Ал Жеро, Ди Ди Бриджуотър и Хъбърт Лоус. Записите са направени от джаз квартет и симфоничен оркестър.

Jumpin Jazz Kids: A Swinging Jungle Tale е албум-празник не само за детската аудитория, но и за всички възрастни, които се грижат за детето в себе си. Този проект спазва основното правило - да не подценява малките слушатели в нито един момент и също така да захранва въображението им, за да може то да се разгърне допълнително. Децата обичат красиви истории. Обичат и джаз, особено когато е поднесен по толкова забавен и комуникативен начин. След Jumpin Jazz Kids не остава никакво съмнение в това.

Дата на издаване: 2012 г.

Подобни