Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Блус шедьоври

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Новият албум на Bossacucanova - традиция и модерност

Верни на своята концепция да осмислят класическите боса нова песни и да ги направят в нови, съвременни аранжименти, Bossacucanova ни представят актуалния си албум, записан на живо и посветен на половинвековния юбилей на този вълнуващ музикален стил. Силата на проекта „Ao Vivo: Celebrating 50 Years of Bossa Nova” е в премереното, с чувство за добър музикален вкус съчетание между класически и легендарни пиеси и артисти с модерни и съвременни прийоми и техники от електронната и акустичната музика.

Момчетата от Bossacucanova са първите бразилски музиканти, които смесват електроника с боса нова. Те следват кредото си, когато канят млади изпълнители и утвърдени артисти, познати на света от автентичната епоха на боса нова, за да изнесат заедно един вълнуващ концерт и да ни го представят на диск. Сред гост музикантите са Карлос Лира, Жак Мореленбаум, Оскар Кастро-Невес, Жоао Донато, Маркос Вайе, Роберто Манешкал.

Един от най-очарователните елементи на този проект е хрумването на тримата артисти да организират поредица от музикални сешъни в апартаменти в Рио Де Жанейро, с които да илюстрират релаксиращата, автентична атмосфера от ранните дни на боса нова. Така, както някога се е вдъхновявал бащата на стила Антонио Карлас Жобим.

Дата на издаване: март 2009.

Подобни