Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Следобедни импровизации

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Новият албум на Мария Рита „Elo“ – отново витален, ритмичен и зрял

В четвъртия албум в дискографията си Мария Рита разгръща за пореден път впечатляващия си вокален талант. Той, както и добрият й музикален вкус, са естествено наследени – Мария Рита е дъщеря на легендарната бразилска певица Елис Режина от брака й с един от най-добрите бразилски композитори и аранжори – пианиста Сезар Камарго Мариано.

„Elo“ (WEA/„Орфей мюзик“) включва 11 песни, записани в Рио де Жанейро в рамките на 10 дни през юли между концертите от лятното й турне. Тя представя свои композиции и нови версии на популярни съвременни бразилски песни. Сред тях най-силно впечатление прави „Nem um Dia“ на Джаван, която чуваме в модерен и много различен от оригинала аранжимент.

И в „Elo“ Мария Рита е вярна на себе си. Тя твърди, че винаги се е опитвала да избяга от славата на известната си майка Елис Режина, и успява да изгради собствен вокален стил – интелигентен, екзотичен и със специфичен тембър. И въпреки това на места Мария Рита има много сходни черти в пеенето си с тези на Елис Режина, а това привнася още магия и очарование в музиката й.

Дата на издаване: 29 ноември 2011 г.

Подобни