Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Уикенд настроение

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Обгръщаща вокална топлина на Сашал Васандани в албума Hi-Fly

Дискографията на един от най-интересните и талантливи джаз вокалисти от новото поколение – Сашал Васандани, наброява три солови албума. Последният от тях е Hi-Fly, който беше издаден през 2011 г.

Своята музикална кариера Васандани започва през 2000 г. и от тогава до сега той не спира да се развива като интерпретатор и автор на собствени песни. Затова за никого не е изненада репертоара, който Сашал подбира за своя нов албум. В Hi-Fly са включени както класики на Гершуин, Ренди Уестън и Сами Кан, така и оригинални композиции, написани от Васандани. Сред най-приятните моменти в диска са двата дуета на младия вокалист с легендарния Джон Хендрикс, в които двамата видимо се забавляват. В края на албума Васандани прави намигване към Франк Синатра, изпълнявайки по забележителен начин класиката All The Way.

Името на Сашал Васандани често се споменава до това на Хосе Джеймс и Грегъри Портър. Обединяващо за всички тях е желанието им да изследват различни музикални светове, но всеки от тримата има собствен почерк и успява да поведе слушателя в различна посока. В последния си албум Hi-Fly Сашал Васандани ни пленява с топлото си, на моменти силно меланхолично, дълбоко, но не и самовглъбено звучене. Васандани общува открито и искрено със своята публика, а тя с интерес очаква следващите записи, които Сашал Васандани има да сподели.

Дата на издаване: 21 юни 2011 г. от Mack Avenue

Подобни