Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Desafinado

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Обрекли се на фънк музиката – „Акага” и Майкъл Флеминг – Lexus записаха „100% фънк”

Родоначалници на фънка в България, „Акага” посвещават на любимата си музика своя нов сингъл „100% фънк“, записан заедно с Майкъл Флеминг – Lexus от Tri-O-Five. Пълната с енергия песен е обяснения в любов и към публиката, която обича наситения ритъм и жизнерадостното чувство – тях фънкът приобщава към своята култура, дава им друга перспектива към живота. Изпълнението е за онзи по-хубав живот, в който излизаме от схемата на добре познатата система, както пеят „Акага“ и задават въпроса: „Не сме ли луди да вярваме в неща, в които не вярва и малко дете“. Истинското ни място в живота виждат там, „където няма заблуди, където времето си няма да губим – където има 100% фънк“. „Песента е жива и жизнерадостна. С нея внасяме в света положителни емоции, от които той винаги е имал нужда“, обясни пред Джаз ФМ Краси Куртев. Той вярва, че са нужни действия, които да променят живота ни към по-добро, да украсим еднообразието. „Идеята ни беше да направим нещо по-цветно“, допълва Иво Казасов.

Музиката на „100% фънк” е написана от Графа, „Акага” и Майкъл Флеминг, текстът е на Краси Куртев и Майкъл. „В случая двигател за създаването на песента бе срещата ни с Lexus”, разказва Краси и определя Майкъл Флеминг като интересен, жизнерадостен и уникален изпълнител, който придава мекота и нежност на по-твърдото звучене на групата. „Акага“ са предоставили пълната свобода на колегата си от Tri-O-Five да се включи както почувства за най-добре в изпълнението на техните песни утре вечер от 21 ч. в „София лайв клуб“. Тогава ще бъде концертната премиера на „100% фънк“, както и първото представяне на видеото към нея, заснето в черно и бяло от Васил Стефанов. „Клипът е с много модерна визия“, обобщава Иво Казасов и обяснява, че главните роли изпълняват манекенки, които като че идват от бъдещето – така изглеждат заради футуристичните си шапки. Красотата на женското тяло, която клипът представя, става повод Краси и Иво да се шегуват в студиото на Джаз ФМ със сексапила на момчетата от „Акага“.

Фънкът винаги е бил страст за „Акага“. Краси Куртев потвърждава, убеден, че този жанр се завръща „с тотална мощ“. „Фънкът продължава да е по-интересен от рокендрола. Доказва го сензационният успех на Daft Punk и Фарел“, казва Краси. Изречението „Обичам фънка, защото...“ Иво довършва с думите: „Защото е цветен, защото е жизнерадостен, защото ми дава по-особено настроение, като го слушам и като го свиря.“ Определението на Краси звучи така: „Защото е различен, защото дава друг облик на нашия сив и скучен свят.“

  • Интервюто на Светослав Николов с Краси Куртев и Иво Казасов можете да чуете чрез бутона „Аудио“ върху снимката към публикацията. Утре там ще откриете и самата песен, а един от слушателите на предаването „Джаз ден“ ще спечели покана за двама за фънк празника в „София лайв клуб“, с който „Акага“ и Майкъл Флеминг ще засвидетелстват още веднъж своята привързаност към този жанр.
Подобни