Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

-

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Пеенето й е вокален спектакъл: 24-годишната Сесил Маклорин Салвант с номинация за „Грами“ за втория си албум WomanChild

Много красивият, истински вокален албум WomanChild на Сесил Маклорин Салвант разгръща невероятната певческа дарба на 24-годишната джаз дама. В него тя е включила класически американски джаз теми, както и оригинални песни, изпълнени на френски език. Аранжиментите и вокалните интерпретации са пропити от нейната лична джаз атмосфера. WomanChild е вторият проект в дискографията й и е номиниран за „Грами“ за най-добър вокален джаз албум.

Магията на WomanChild изцяло се дължи на невероятния глас на Сесил Маклорин Салвант, която бързо се превръща в сензация. За нея казват, че притежава класата на Сара Вон, инстинкта на Бети Картър и дълбоките низини на Кармен Макрей. Изумителният й талант се разгръща в песните от албума чрез топлия й, класически джазов и много овладян глас. От друга страна тя е интелигентна и интуитивна певица, която импровизира познатите ни теми неочаквано, майсторски, с чувство за хумор, а понякога дори нестандартно и екстравагантно. Харизмата й се дължи и на артистичното, почти театрално на места, артикулиране на текста, което превръща пеенето й във вокален спектакъл.

Албумът WomanChild е пробив на силния, артистичен характер на Сесил Маклорин Салвант, която носи в себе си едновременно класика и иновативност, свобода и перфектно владеене на правилата в джаза, зрялост и детска импулсивност.

Дата на издаване: 28 май 2013 г. от Mack Avenue

Сесил Маклорин Салвант изпълнява на живо в клуб Dizzy's в Ню Йорк песента I Didn't Know What Time It Was от новия си албум WomanChild:

Подобни