Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Джаз емоции

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Петият албум на Доминик Милър - 5th House

5th House е петият солов албум в дискографията на Доминик Милър. Китаристът на Стинг е музикант с разнопосочни търсения и това най-силно се усеща в проектите му като соло артист. Най-новият от тях - 5th House, събира на едно място първокласни артисти като Вини Колаюта (барабани) и Джими Джонсън (бас). Съвместната им работа  превръща 5th House в един от най-ярките инструментални албуми в кариерата на Милър.

"Много държах числото 5 да присъства в заглавието на новия ми албум. В астрологията, например, "5-ти дом" означава "Дом на любов и страст". Разбира се, бих могъл да нарека диска "Петият елемент" или "Пета поправка в Конституцията", шегува се Доминик и допълва, че всички 10 композиции са записани с много любов, страст и вдъхновение.

5th House е създаден по време на турнето на Стинг през 2010/2011 г. по пътя между Лос Анджелис и Нова Зеландия, а финалните щрихи китарисът оформя в легендарните Henson Studios. Резултатът според Милър би могъл да бъде и "по-излъскан", но той е предпочел композициите да останат такива, каквито са, вдъхновен от любимите си албуми от 60-те и 70-те години, когато нещата са се случвали наистина бързо.

Дата на издаване: 12 май 2012 г.

Подобни