Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Джаз истории

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Пиано пътешествие във времето в „State Of Mind“ на Ярон Гершовски

Силното влечение на Ярон Гершовски към големите пианисти от миналия век дава блясък на втория му албум „State Of Mind“ („Dorron Music“). Проектът на пианиста и музикален ръководител на „Манхатън трансфър“ от 1979 г. досега се отличава с отдадеността, с която той композира, аранжира и изпълнява пиесите, както и с вокалното присъствие на групата и на Джeнис Сийгъл.

Пианото на Гершовски е характерно с топлота и лиричност, които говорят за любов и посвещение, споделени и от останалите участници в записите – Дейвид Финк и Гари Хас (бас) и Бъди Уилямс (ударни). Ударното звучене придава така нужната динамика, за да проследим пътешествието във времето с удоволствие и на един дъх. Различните стилове на пианисти като Рeмзи Луис, Д-р Били Тейлър, Хорас Силвър и Джо Семпъл са обединени от усещането за групово присъствие на триото – успешно избраният от Гершовски модел за този албум.

Следващ „Personal Notes“ от 2006 г., „State Of Mind“ е забележителен още с двете звучащи много лично авторски композиции на Ярон Гершовски, с първите студийни записи на „Манхатън трансфър“ от 2009 г. насам – съвършени, както винаги, в премиерния вокален запис на „The Sidewinder“ на Лий Морган, и с възможността по-близко да усетим нежната натура на Джeнис Сийгъл чрез текста към композицията на Кърк Нурок „The Possible Me“ и изпълнението на песента.

Дата на издаване: 13.09.2011 г.

Интервюто на Светослав Николов с Ярон Гершовски можете да чуете в секцията „Интервюта“ на сайта ни тук.

Подобни