Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

All-Time Jazz Masters

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Питър Синкоти с първи изцяло авторски албум

Питър Синкоти издаде първия си изцяло авторски албум – "East Of Angel Town", който повежда на пътешествие от Западното към Източното крайбрежие на Съединените щати. Пилотният сингъл „Angel Town" е за прелъстителния свят на Лос Анджелис. Слушайте го по Jazz FM радио, където ще чуете още „Goodbye Philadelphia".

В "East Of Angel Town" Питър Синкоти смесва поп, рок, блус, фънк и джаз, които допълва с модерно звучене. "Този албум в много отношения е за старото и за новото. Не само в самите песни, но също така и по начина, по който ги записахме. Исках да комбинирам класическия начин на живия запис с многото елементи на модерната продукция," разказва Питър Синкоти.

"East Of Angel Town" е записан със забележителния продуцент и l4-кратен носител на наградата „Грами" Дейвид Фостър. Албумът има още двама продуценти – Умберто Гатика и Йохем ван дер Зааг, който е и звукоинженер на записа.

Питър Синкоти е откритие на Хари Коник Джуниър, който го кани да свири на негов концерт в Атлантик сити. Тогава Питър е едва на 7 години. Учи класическо пиано в Музикалното училище в Манхатън и става частен ученик на Елис Марсалис. На 12 години започва да свири в клубове в Ню Йорк, а четири години по-късно участва в турнето на Хари Коник Джуниър. През 2000 год. печели наградата за пиано изпълнител на джаз фестивала в Монтрьо.

През 2002 г. Питър Синкоти стана най-младият музикант, оглавил класацията за джаз на „Билборд". Вестник „New York Times" го определя за един от най-обещаващите певци-пианисти на следващото поколение.

Дата на издаване: 27 януари 2009 г.

Подобни