Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

-

English
Търсене
104 MHz в София

Нова музика

Победителят във втория сезон на American Idol Рубен Стъдард издаде най-романтичния албум в кариерата си досега - Unconditional Love

След двегодишна пауза вокалистът Рубен Стъдард се завърна с нов албум Unconditional Love. Това е шестият и най-романтичен проект в дискографията на Стъдард, който пробива на музикалната сцена, печелейки второто издание на шоуто American Idol през 2003 г. От тогава до сега певецът успя да развие своята кариера: албумите му се радват на голям интерес от страна на публиката, регистрирайки златен и платинен статус по продажби, Рубен беше номиниран за няколко престижни награди (в това число и „Грами“), той постига успехи не само с музиката си, но и със своето участие в различни телевизионни продукции, а през 2008 г. беше част от американското турне на мюзикъла Ain't Misbehavin', изпълнявайки ролята на легендарния Фатс Уолър.

Unconditional Love е албум, създаден с мисълта да докосне нежните струни в душата на слушателя. За целта в него взимат участие доказани топ имена от света на музиката. Повечето от песните са продуцирани от човека, превърнал името си в синоним на хит – Дейвид Фостър, а един от записите е продуциран от Ерик Бене (Close The Door). Сред специалните гости са Стиви Уондър – той свири на хармоника в Close to You, а If This World Were Mine е дует с носителката на „Грами“ Лейла Хатуей.

Може и да изглежда така, но всъщност никак не е лесно да се пее за любов – стандартите по отношение на любовната песен отдавна са станали много високи, а вокалните образци са твърде ярки. Може би затова не всички записи в новия албум на Стъдард звучат убедително и са сполучливи. Въпреки това у слушателя остава приятното усещане от нежния и топъл глас на вокалиста. Не случайно преди време Гледис Найт му даде прякора „Кадифено плюшено мече“, а Дейвид Фостър определи гласа му като „копринен, секси, стилен и романтичен“, добавяйки, че това е глас, „който кара коленете ви да омекват“.

Дата на издаване: 3 февруари 2014 г.

  • Избрани песни от албума на Рубен Стъдард Unconditional Love ще звучат в петък в предаванията „Джаз ден“ и „Следобедни импровизации“.
Подобни